Ve ''AŞURE'' ayındayız deyip, sizlerle güzel bir tarif paylaşmaya karar verdim.
MALZEMELER;
* 250 gr. Aşurelik Buğday,
* 1 Çorba Kasesi Nohut,
* 1 Çorba Kasesi Kuru Fasulye,
* 1/2 Çorba Kasesi Pirinç,
* 1 Adet Yeşil Elma,
* 15 Adet Karanfil,
* 1 Su Bardağı Süt,
* 1/2 Çorba Kasesi Kuru Üzüm,
* 6 Adet Kuru Kayısı,
* 2-2,5 kg. Şeker,
* 1 Çay Bardağı Gül Suyu,
* 1/2 Çay Bardağı Buğday Nişastası
ÜZERİ İÇİN;
* Nar, Susam, Badem, Ceviz, Kuş Üzümü, Tarçın
(Bademi kaynar suda bekletip, kabuklarını soyalım.)
(Susamı tavada kavuralım.)
(Badem ve Cevizi 150 - 160 'C de fırında kavuralım.)
HAZIRLANIŞI;
* Buğdayları sıcak suyun altında sarı suyu çıkana kadar yıkadıktan sonra, 1 gece suda bekletelim.
* Nohut, Fasulye ve Pirinci iyice haşlayıp, Nohutla fasulyenin kabuklarını soyalım. (Biraz uğraştırıcı ama yemesi daha keyifli.)
* Kabuklu yeşil elmaya karanfilleri saplayalım.
* 5 Lt.'lik tencereye buğdayları koyalım ve üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edelim.
* Nohut, Fasulye, Pirinç ve karanfil sapladığımız yeşil elmayı içine koyup kısık ateşde kaynatalım. (Elma dağılmaya başlayınca kevgirle alalım.)
* Kaynamaya başlayınca 1 bardak sütü dökelim. (Kaymak olursa kaşıkla alabilirsiniz.)
* İyice kaynadığından emin olduğunuzda üzüm ve kayısıları ilave edip arar ara karıştıralım.
* Üzümler yukarıya çıkmaya başladığında en az 2 kg. şeker ilave edelim. (tadına bakarak şeker oranını arttırabilirsiniz.)
* Ayrı bir kapda Buğday nişastası ve gül suyunu karıştıralım.
* Şeker eridiği zaman karıştırdığınız buğday nişastası ve gül suyunu ilave edelim.
* Çorba kıvamını alınca altını kapatıp, kaselere dökebilirsiniz.
* Süslemeyi unutmayınız.
AFİYET OLSUN,
AŞURE AYINIZ MÜBAREK OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder