Etiketler

19 Kasım 2014 Çarşamba

İNCİRLİ TATLI

    8 aylık cimcimemi cimcime, yanlız kalmayı hiç sevmeyen bir kızı olunca insan, misafir ağırlayacağı zaman günler öncesinden ne yapsam hem kolay, hem şık, hem de lezzetli olur düşüncesine kapılmaya başlıyor..
     Bende geçenlerde böyle ne yapsam diye kara kara düşünürken aklıma incirli tatlı geldi.. Daha önce yemiştim, ama hiç yapmamıştım...
     Hem pratik, hem lezzetli, hemde güzel bir sunum...

Ve iyiki de yapmışım, dedirten ve bundan sonra favori listemde olacak olan 
İNCİRLİ TATLIM;

Kek;
10 adet incir (suda bekletilmiş ve minik minik doğranmış)
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu

Şerbet;
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
1/2 su bardağı şeker

Muhallebi;
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 lt. Süt 
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krem şanti


YAPILIŞI
Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ceviz, un, kabartma tozunu ekliyoruz. En son incirleri ekleyip diktörtgen borcama (margarinlenmiş) döküyoruz. 160'C Fırında pişiriyoruz.

Krem şanti hariç tüm muhallebi malzemelerini ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. 
Piştikten 5dak. Sonra krem şantiyi toz halinde ekleyip mikserle çırpıyoruz. 

Şerbetini hazırlıyoruz. (Pişirilmiyor)

Keki fırından çıkarttıktan 5dak. Sonra şerbeti döküyoruz. 

Şerbetten 5 dak. Sonrada muhallebisini üzerine yayıyoruz. Isteğe göre cevizle süsleyebilirsiniz.

Soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletip, misafirlerimize ikram ediyor ve AFİYETLE yiyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder