Bu böreği ilk yediğimde talaş böreği sanmıştım, sonra öğrendim ki milföy hamurundan ve yufkadan ibaretmiş. Hemen deneyip sizlerle paylaşmak istedim. Lafı uzatsam da denemeden anlayamazsınız lezzetini ;)
Haydi MALZEMElerden başlayalım o halde;
2 adet yufka

SOS;
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet içmelik soda
2 yumurta
Tuz
HARÇ;
Beyaz peynir
Maydanoz
YAPILIŞI;
* Tüm sos malzemelerimizi derin bir kasede çırpıyoruz.
* Ayrı bir kapda beyaz peynirimizi çatalla ezip, maydanozları minik minik doğrayıp ilave ederek harcımızı hazırlıyoruz.
* 30 dak. önceden oda sıcaklığına aldığımız Milföy Hamurumuzu merdane yardımı ile ikili olarak hafif açıyoruz.
* Açtığımız milföylerden 2 dikdörtgen (milföyün standartına göre 4 kare oluyor.) halinde yağladığımız kare borcama yerleştiriyoruz.
* Üzerine bol miktarda sos döküyoruz.
* 1 adet yufkayı da üzerine serip aynı şekilde bol miktarda sosluyoruz.

*Sosun üzerine hazırladığımız harcı koyup, üzerine diğer yufkayı seriyoruz.
*Yufkanın üzeri tekrar bol miktarda soslandıktan sonra diğer açtığımız 2 adet dikdörtgen Milföy Hamurunu koyup kalan bütün sosu üzerine döküyoruz.
* 2 saat buzdolabında bekletip 180'C fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN :)
* Denedikten sonra da yorumlarınızı bekliyoruz ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder