Etiketler

21 Haziran 2015 Pazar

Pofuduk Milföy Böreği

     Milföy hamurunu sevenlerdenseniz eğer bu tarif tam da size göre ;)
     Bu böreği ilk yediğimde talaş böreği sanmıştım, sonra öğrendim ki milföy hamurundan ve yufkadan ibaretmiş. Hemen deneyip sizlerle paylaşmak istedim. Lafı uzatsam da denemeden anlayamazsınız lezzetini ;)
     Haydi MALZEMElerden başlayalım o halde;
   
     2 adet yufka
     4 adet Süperfresh Milföy (30dk. önce oda sıcaklığına alınmalı.)
       

      SOS;
     1 su bardağı sıvıyağ
     1 adet içmelik soda
     2 yumurta
     Tuz

      HARÇ;
     Beyaz peynir
     Maydanoz



     YAPILIŞI;

     * Tüm sos malzemelerimizi derin bir kasede çırpıyoruz.
     * Ayrı bir kapda beyaz peynirimizi çatalla ezip, maydanozları minik minik doğrayıp ilave ederek harcımızı hazırlıyoruz.
     * 30 dak. önceden oda sıcaklığına aldığımız Milföy Hamurumuzu merdane yardımı ile ikili olarak hafif açıyoruz.
    * Açtığımız milföylerden 2 dikdörtgen (milföyün standartına göre 4 kare oluyor.)  halinde yağladığımız kare borcama yerleştiriyoruz.
    * Üzerine bol miktarda sos döküyoruz.
    * 1 adet yufkayı da üzerine serip aynı şekilde bol miktarda sosluyoruz.

 

*Sosun üzerine hazırladığımız harcı koyup, üzerine diğer yufkayı seriyoruz.



 











 

 *Yufkanın üzeri tekrar bol miktarda soslandıktan sonra diğer açtığımız 2 adet dikdörtgen Milföy Hamurunu koyup kalan bütün sosu üzerine döküyoruz.
 


  * 2 saat buzdolabında bekletip 180'C fırında pişiriyoruz.













AFİYET OLSUN :)

    * Denedikten sonra da yorumlarınızı bekliyoruz ;)



 
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder